top of page

Welk tuig te gebruiken tijdens de paardenfotoshoot? Fotografie touwhalster, halster of hoofdstel?

Inmiddels zijn er zoveel fotografen waarbij jij een fotoshoot met je paard kan boeken. Naast dat jezelf een spetterende outfit uitkiest voor de fotoshoot, moet je ook goed nadenken welk tuig je paard gaat aandoen. Er zijn 3 opties waar jij uit kan kiezen:Het fotografie touwhalster.

Met het fotografie touwhalster kies je voor een ontspannen vrije sfeer in de foto's.

Niet elk paard blijft los bij je staan, en vooral niet 1 uur lang tijdens een fotoshoot. Indien je dit vrije gevoel wil nabootsen kan je gebruik maken van het fotografie touw halster.Het touwhalster gaat de fotograaf tijdens het bewerken verwijderen waardoor het lijkt dat je paard los naast je heeft gestaan. Het roept een prachtig gevoel op als je het paard zo natuurlijk mogelijk op de foto terugziet. Naast een prachtig gevoel ervaar je ook rust in de foto's.Als je een paard los in vrijheid ziet staan op de foto kan dit ook daadwerkelijk zo gefotografeerd zijn of het fotografie halster is gebruikt. Het fotografiehalster kan je hier aanschaffen mocht je dit graag willen gebruiken tijdens jouw paardenfotoshoot.

Een leren halster.

Indien je wel graag het paard wilt vasthouden kan je gebruik maken van een mooi leren halster. Dit geeft de foto een hele casual uitstraling.


Je bent met je paard in een ontspannen alledaagse situatie. Vaak gebruik je ook een halster als je het paard poetst of van A naar B begeleidt.


Het leren halster geeft dat juist een relaxte sfeer weer die je graag terug wilt zien op de foto.
Een mooi hoofdstel.

Als je graag voor een luxe uitstraling wilt gaan kies je voor een hoofdstel. In de paardensport worden standaard hoofdstellen gebruikt en dit wil je dan ook graag terugzien op de foto als je paard dit vaak aan heeft of als je vaak op wedstrijden gaat.


Zorg wel dat het hoofdstel goed gepoetst is zodat er een mooie glans overheen zit. Als je natuurlijk rijfoto's laat maken past het hoofdstel perfect bij de portretfoto's gezien je het hoofdstel ook al bij je paard omdoet tijdens de rijfoto's.Welke setting wil jij graag terug zien tijdens je fotoshoot met je paard? De ontspannen vrije sfeer, de casual sfeer of de luxe sfeer?

Bespreek deze vragen zeker met jouw ideale paardenfotograaf zodat je de band tussen jou en je paard op de beste manier kan laten vastleggen.

Als je graag de band met je paard op een romantische wijze wilt laten vastleggen ben je bij mij aan het juiste adres. Meer info over mijn werkwijze en fotoshoot kan je hier vinden.

Comments


bottom of page