top of page

PRIVE WORKSHOP PAARDENFOTOGRAFIE
1 op 1 coaching

Als je gepassioneerd bent over paarden en fotografie, dan is deze workshop iets voor jou. Tijdens deze workshop krijg je de kans om je fotografievaardigheden te verbeteren en tegelijkertijd prachtige foto's te maken van deze majestueuze dieren.

Leer van Eliane van Schaik

Tijdens de privé workshop leer je van professionele paardenfotograaf Eliane van Schaik. Een gepassioneerde paardenfotograaf met haar specialisme in het fotograferen van romantische paardenportretten.

Ze heeft een schat aan ervaringen als het gaat om fotograferen, online marketing, personal branding en social media.

Eliane van Schaik .jpeg

2.000+

gefotografeerde paardencombinaties

12+

jaar ervaring

1.100+

gegeven cursussen online en offline

hoe zoek je paardenfotograaf

Outdoor

De workshop vindt plaats op een prachtige locatie in de natuur, waar we toegang hebben tot een prachtige paardencombinatie. Je zult leren hoe je de beste hoeken en composities kunt vinden om de schoonheid van het paard vast te leggen en hoe je de instellingen van je camera kunt aanpassen om de beste belichting en scherpte te krijgen.

Je zult ook leren hoe je kunt spelen met de natuurlijke lichtomstandigheden en hoe je kunt omgaan met verschillende situaties, zoals bewegende paarden of onvoorspelbare weersomstandigheden.

 

Dit alles zal je helpen om prachtige foto's te maken die de persoonlijkheid en de unieke kenmerken van elk paard vastleggen.

Alleen of samen

De privé workshop paardenfotografie is geschikt voor individuen of kleine groepen van maximaal vier personen.

 

Of je nu op zoek bent naar een leuke en educatieve activiteit voor jezelf of samen met vrienden of familie, deze workshop is een geweldige keuze.

online cursus romantische paardenfotografie cursus .jpg

Voor wie?

De privé workshop paardenfotografie is gericht op iedereen die geïnteresseerd is in paardenfotografie en zijn/haar vaardigheden op dit gebied wil verbeteren. Dit kan variëren van fotografen die net beginnen met paardenfotografie tot ervaren professionals die hun vaardigheden willen aanscherpen.

Je zal moeten gaan luisteren, nadenken en uitvoeren om zelf het verschil te maken. Ik geef je alle tools en begeleiding maar jij bent diegene die het waar gaat maken. 

+

Professionele begeleiding:

Als professionele fotograaf met jarenlange ervaring in het fotograferen van paarden, kan ik je waardevolle tips en trucs delen om de beste resultaten te behalen. Ik kan je helpen bij het vinden van de beste hoeken en composities om de romantische sfeer vast te leggen, en ik kan je ook begeleiden bij het instellen van je camera voor de beste belichting en scherpte.

+

Op maat gemaakt:

Mijn privé workshops zijn volledig op maat gemaakt en afgestemd op jouw behoeften en niveau. Of je nu een beginner bent of al wat meer ervaring hebt, ik kan mijn workshop aanpassen aan jouw niveau en specifieke interesses en doelen.

+

Prachtige locatie:

De workshop vindt plaats op een prachtige locatie in de natuur, waar we toegang hebben tot een aantal prachtige paarden. Dit biedt de perfecte setting voor romantische paardenfotografie en geeft je de mogelijkheid om de schoonheid van de paarden en hun omgeving vast te leggen.

+

Persoonlijke aandacht:

Als je ervoor kiest om een privé workshop bij mij te volgen, krijg je mijn volledige persoonlijke aandacht en begeleiding. Dit betekent dat je alle tijd en ruimte hebt om vragen te stellen en te leren op jouw eigen tempo.

1a3E5A9574 kopiëren.jpg

"Ik boekte een privé workshop bij Eliane 

En wat voor één ! 

Bij ons eerste zoom gesprek was er veel tijd om mezelf als fotograaf in beeld te brengen en waar mijn pijnpunten of valkuilen hoe ik ze graag noem liggen.

Ik had instant een klik met Eliane en het gesprek liep dan ook enorm vlot. 

Het was voor mij een ontzettende meerwaarde dat Eliane al in dat eerste gesprek handvaten aanbood waar ik direct mee aan de slag kon.

Ik liep vooral vast op het zakelijke stuk en het meer duidelijkheid brengen in welke richting ik met mijn fotografie uitwil. Door met Eliane in gesprek te gaan merkte ik al snel dat ik eigenlijk heel goed weet waar ik naartoe wil, maar een extra duwtje nodig had. En dat heeft zij mij gegeven ! 

Het tweede moment dat wij ons spraken en zagen was voor het theorie en praktijk moment. 

De theorie was volledig op maat van mijn behoeftes gemaakt en er was veel ruimte voor vragen ! Tijdens de praktijk kon ik mij volledig uitleven en ook daar was alleen maar oog voor ‘mijn moment’ geen vraag was teveel. 

Eliane zag mij ook als de persoon en fotografe die ik ben en ze kan je heel mooi een beeld schetsen hiervan. Hier werden voor mij mooie dingen uitgelicht en vooral verwoord dat ik met mijn passie en kracht voor fotografie op de juiste weg zit. Bedankt Eliane om mij te zien juist zoals ik ben."

Marijke W.

We gaan vanuit jouw passie en liefde voor fotograferen aan de slag. Dat is ook de reden waarom jij gaat werken voor wat jij wilt!

1a3E5A5794 kopiëren.jpg

"Al een tijdje wilde ik me verdiepen in de romantische paarden fotografie, maar wist niet goed of ik een meeloopdag moest doen of juist een 1 op 1 cursus. Uiteindelijk de stap gezet om een privé workshop te volgen bij Eliane en wat ben ik blij met die keuze! Geen moment spijt van gehad. Eliane neemt echt de tijd om alles stap voor stap uit te leggen en luistert goed naar de behoefte die jij hebt als fotograaf. Het praktijk gedeelte was een echte aanvulling op de theorie. Dankzij de fijne begeleiding van Eliane viel alles op zijn plek, was het eindresultaat prachtig en kan ik verdere stappen ondernemen om mezelf te ontwikkelen als fotograaf.

 

Eliane is niet alleen zelf een hele goede fotograaf, maar daarnaast ook een heel fijn persoon. Ze begeleidt je de gehele workshop op een fijne manier en je kan met al je vragen bij haar terecht. Ik zou daarom iedereen aanraden om een privé workshop bij haar te volgen. Het was de investering meer dan waard!!

 

Bovenstaande tekst is echt oprecht. Vond het echt een hele fijne dag (dat heb ik vast wel vaak genoeg gezegd haha! ) en ben er dankbaar voor dat ik de workshop bij jou heb mogen volgen. Heb er echt veel meer zelfvertrouwen door gekregen en kijk ernaar uit om mijn bedrijf neer te zetten :) "

Alyssa D.

HOE ZIET DE
PRIVE WORKSHOP ERUIT?
 

KENNISMAKING

Je start via het boekingsformulier om de privé workshop te boeken.

Na het boeken van de prive workshop zal ik contact met jou opnemen om een kennismakingsgesprek in te plannen.
(telefoon of online via zoom)


Tijdens dit kennismakingsgesprek prikken we een datum voor de workshop en bespreken de doelen en interesses van jou. Ik zal vragen stellen om een beter begrip te krijgen van wat jij wilt bereiken tijdens de workshop.

THEORIE

PRAKTIJK FOTOSHOOT

We zullen in de avond naar de specifieke locatie gaan en verschillende praktische oefeningen doen om de vaardigheden van jou te verbeteren.

Ik zorg dat er een leuke paardencombinatie is zodat we de theoretische aspecten direct kunnen toepassen in de praktijk.

Dit omvat het vinden van de beste hoeken en composities, het gebruik van natuurlijk licht om de paarden op hun best vast te leggen, en hoe je de modellen het beste kan gaan aansturen en nog veel meer.

FOTO BESPREKING AFRONDING

Na de praktijk avond, zullen we de resultaten bespreken en zal ik feedback geven over hoe je de foto's kan verbeteren.

We zullen ook tijd besteden aan het bespreken van eventuele vragen of uitdagingen die je hebt ondervonden tijdens het fotograferen.

Afronding: We zullen de workshop afronden door de belangrijkste leerpunten te herhalen, eventuele laatste vragen te beantwoorden en jou tips te geven over hoe jij de vaardigheden kan blijven verbeteren.

De theorie zal online plaats vinden via zoom.

We zullen de basisprincipes van fotografie bespreken, zoals de belichting, compositie, scherpstelling en hoe de camera-instellingen aan te passen om de beste resultaten te krijgen.

Daarnaast komen de gewenste volgende thema's aanbod zoals: poses, hoe leg je de band tussen mens en paard goed vast, ideale klanten, social media, marketing, websites etc. 

We bespreken alles waar jij in wilt leren!

DE PRIVE WORKSHOP IN HET KORT

3 DATUMS

Kennismaking, theorie & praktijk, foto bespreking, afronding

LOCATIE

Online: 30min kennismaking, 2 uur theorie, 1 uur fotobespreking & afronding

Op locatie: 1,5 uur praktijk fotoshoot bij Herperduinen

NASLAGWERK

Je ontvangt een online pdf met alle informatie

IMG_2369_edited.png

Benodigdheden

 

Voor een privé workshop paardenfotografie zijn er een paar essentiële benodigdheden die nodig zijn:

  1. Camera: Een digitale camera met handmatige instellingen is vereist voor de workshop. Bij voorkeur een spiegelreflexcamera of een systeemcamera met verwisselbare lenzen.

  2. Lenzen: Verschillende lenzen kunnen worden gebruikt om paarden op verschillende manieren vast te leggen, afhankelijk van de gewenste compositie en het type foto dat de klant wil maken. Een telelens is meestal handig om paarden van een afstand vast te leggen, terwijl een groothoeklens handig kan zijn om de omgeving en het landschap in de foto op te nemen.

  3. Reservebatterijen en geheugenkaarten: Het is altijd handig om extra batterijen en geheugenkaarten bij de hand te hebben om ervoor te zorgen dat je voldoende stroom en opslagruimte hebt voor de duur van de workshop.

  4. Comfortabele kleding en schoenen: Het fotograferen van paarden kan soms een actieve bezigheid zijn, vooral als je op zoek bent naar de beste hoeken en composities. Comfortabele kleding en schoenen zijn dus belangrijk om je vrij te kunnen bewegen.

A. Nieman

Al een hele tijd was ik op zoek naar iemand die de puntjes op de i kon zetten voor mij in paarden fotografie.. ik probeerde al wat maar toch kwam ik er niet... toen kwam ik toevallig account van Eliane tegen op instagram en ben gaan kijken naar haar werk... eerste wat ik deed was alles proberen om na te doen dat lukte niet echt... ik hoefde niet lang na te denken en stuurde Eliane een berichtje voor een prive workshop. Ook al was het best ver rijden dat maakte mij niks uit, en uiteindelijk was ik zo blij dat ik het gewoon gedaan heb. Ze legt alles zo duidelijk en rustig uit. Alles kwam gewoon op z’n plek. De praktijk gedeelte was voor mij persoonlijk ook super interessant want dan kon ik alle theorie goed toepassen met begeleiding dus... 

Al met al ben ik super  enthousiast over de workshop super veel informatie en is Eliane echt een aangenaam persoon om mee te praten. Ik zou het zeker aanbevelen of je nou beginner bent of pro je kunt altijd van elkaar leren!!!

S. Beelaert

Ik heb super genoten van de workshop. Eliane is correct naar  iedereen toe. Ze geeft voor de workshop een prachtige ppt die ervoor zorgt dat je heel goed voorbereid bent op het praktijk gedeelte. Tijdens het praktijk gedeelte geeft ze voldoende uitleg en mag je steeds storen om vragen te stellen. Ook komt ze langs om te kijken hoe alles gaat tijdens het shooten zelf. Je krijgt een handig boekje mee zodat je ook thuis meteen aan de slag kan. Tijdens het bewerkingsgedeelte is alles heel duidelijk. Een echte aanrader voor zowel beginners als gevorderde. Super fotograaf, spontaan en behulpzaam!

S. van Speybroeck

Ik heb reeds 2 workshops bij Eliane gevolgd. Een keer een privé workshop en een keer een groepsworkshop. Beide keren waren super geslaagd.

Als je bij Eliane op workshop komt, kan je rekenen op een warme ontvangst. Tijdens het theoriegedeelte krijg je zeer duidelijke uitleg en je voelt meteen hoe gepassioneerd Eliane bezig is met fotografie. Bovendien krijg je een mooi naslagwerkje mee naar huis. Tijdens het praktijkgedeelte merk je ook onmiddellijk haar geduld en enthousiasme op. Ze weet zowel de baasjes als de cursisten op hun gemak te stellen en als je ergens tegenaan loopt, staat ze je met raad en daad bij. 

Kortom een echte aanrader!

Ben jij er klaar voor om meer uit jouw fotografie skills te halen? Of wil je juist aan de slag gaan met fotografie?

bottom of page