top of page

Waarom klanten niet boeken: het geheim zit niet in de prijs, maar in je strategie.


Heb je jezelf ooit afgevraagd waarom klanten niet bij jou boeken, ondanks dat je tarieven 100% waard zijn? Hier is een bittere waarheid: het ligt niet aan de prijs, maar aan je strategie. Laten we dieper ingaan op hoe je je strategie kunt aanpassen voor een succesvollere fotografiebusiness.De kracht van zichtbaarheid

Een van de cruciale elementen van een effectieve strategie is zichtbaarheid. Klanten kunnen niet bij je boeken als ze niet weten dat je bestaat. Zorg ervoor dat je jezelf prominent laat zien op je website en sociale mediakanalen. Deel niet alleen je prachtige foto's, maar ook het verhaal achter de foto's. Laat klanten een kijkje nemen in jouw wereld en bouw zo een connectie op.Bouw sterke branding

Een consistente en sterke branding is een ander essentieel aspect van een succesvolle strategie. Het is niet alleen een kwestie van een mooi logo en kleurenschema; het gaat ook om het overbrengen van jouw unieke stijl en persoonlijkheid. Zorg dat jouw branding een afspiegeling is van wie je bent als fotograaf en wat klanten kunnen verwachten.


Authentieke fotografiestijl

Je fotografie moet een onderscheidende en authentieke stijl hebben. Klanten boeken niet alleen een fotoshoot; ze willen een ervaring die uniek is voor jou. Werk aan het ontwikkelen van een herkenbare stijl die jouw handtekening draagt. Laat je foto's spreken voor jouw creativiteit en professionaliteit.


Creëer een speciale Customer Journey

Maak de reis van potentiële klant tot tevreden klant memorabel. Denk na over hoe je klanten aantrekt, betrekt en behoudt. Creëer een speciale customer journey door persoonlijke aandacht te geven, van het eerste contact tot de afronding van een fotoshoot. Laat klanten het gevoel hebben dat ze niet zomaar een klant zijn, maar een waardevol onderdeel van jouw fotografiecommunity.


Deel behind the scenes

Laat de kracht achter de foto's zien door behind-the-scenes foto's te delen. Mensen zijn nieuwsgierig en willen graag het gezicht achter het merk kennen. Laat zien hoeveel passie en toewijding er achter elke fotoshoot schuilgaat. Dit creëert niet alleen transparantie, maar versterkt ook het vertrouwen van potentiële klanten. 

Wil je leren hoe je al deze elementen integreert in een krachtige strategie voor jouw fotografiebusiness? Het groepstraject Next Level Business 3.0, dat in februari van start gaat, biedt de perfecte gelegenheid. Schrijf je in op de wachtlijst om als eerste alle informatie te ontvangen wanneer het mogelijk is om je aan te melden.
Verander je benadering en ontdek dat het niet alleen om de prijs gaat. Het draait om het creëren van een onweerstaanbare strategie die klanten aantrekt en hen een ervaring biedt die ze nergens anders zullen vinden. 


Comments


bottom of page