top of page

Het juist bepalen van je prijzen als fotograaf - je bent meer waard dan dat je denkt

Als fotograaf is het bepalen van de juiste prijzen een belangrijk aspect van jouw bedrijfsstrategie. In deze blog ontrafelen we enkele veelvoorkomende fouten die fotografen maken bij het vaststellen van hun tarieven en bieden we inzicht in hoe je jouw waarde als fotograaf kunt maximaliseren.1. Vergelijken met de prijzen van andere fotografen

Het is verleidelijk om je tarieven te baseren op wat andere fotografen in jouw omgeving vragen. Echter, elke fotograaf is uniek in stijl, ervaring en aanpak. Het vaststellen van je prijzen moet gebaseerd zijn op jouw eigen kosten, vaardigheden en de waarde die je biedt aan je klanten. Zich spiegelen aan anderen kan je eigen waarde ondermijnen en leiden tot onderwaardering van je diensten.


2. Niet meer geld verlangen omdat je het zelf er niet voor over hebt

Het is begrijpelijk dat je gevoelig kunt zijn voor de prijs, maar het is belangrijk om je eigen waarde te erkennen. Als jij als fotograaf niet bereid bent om een bepaald bedrag te betalen voor hoogwaardige foto's, waarom zouden jouw klanten dat dan wel zijn? Het is essentieel om te begrijpen dat investeren in kwaliteit zich vaak vertaalt naar waardevolle resultaten.


3. Prijzen niet verhogen uit angst dat klanten niet meer boeken

De angst om klanten te verliezen kan leiden tot het bevriezen van je prijzen, zelfs als je waarde hebt toegevoegd aan je diensten. Het is belangrijk om te onthouden dat klanten die jouw waarde echt begrijpen en waarderen, bereid zullen zijn om voor die waarde te betalen. Het verhogen van je prijzen kan zelfs resulteren in het aantrekken van klanten die op zoek zijn naar kwaliteit en bereid zijn daarvoor te betalen.


4. Alle foto’s in je pakket aanbieden zonder upsells

Het aanbieden van een overvloed aan foto's in je standaardpakket kan de mogelijkheid voor upsells beperken. Klanten kunnen terughoudend zijn om extra foto's aan te schaffen als ze al een groot aantal in hun pakket hebben. Overweeg om een meer beperkt aantal foto's in het basispakket op te nemen en de mogelijkheid voor extra aankopen te benadrukken, waardoor je upsellkansen vergroot.


 

Ga NEXT LEVEL met je fotografie in het groepstraject Next Level Business 3.0

Wil je meer leren over het juist bepalen van prijzen en het optimaliseren van je fotografiebusiness? Ga dan NEXT LEVEL met mij in het groepstraject Next Level Business 3.0 dat in februari van start gaat.

Schrijf je in op de wachtlijst om als eerste alle informatie te ontvangen wanneer het mogelijk is om je aan te melden.
Bepaal je eigen waarde, vermijd deze veelvoorkomende fouten en ontdek hoe je als fotograaf het maximale uit je prijsstrategie kunt halen.


Comments


bottom of page