top of page

Connectie & emotie - Romantische paardenfotografie

Een herinnering die je nooit meer kunt vergeten van jou en je paard.


Stel je voor, je hebt een fantastisch moment samen met jouw paard maar omdat er nog zoveel anderen momenten samen volgen, vervaagt deze herinnering langzaam en maakt het plaats voor nieuwe herinneringen. Stel je nou eens voor, dat je dát fantastische moment helemaal niet meer kunt vergeten, omdat er foto’s van zijn gemaakt. Laat ík nou net die paardenfotograaf zijn die dit graag voor jou mogelijk maakt!


Tijdens het fotograferen zie ik door mijn lens vaak prachtige herinneringen, die jij zelf helemaal niet op die manier kunt bekijken, omdat jij deel uit maakt van die herinnering in dat moment. Maar wel als er foto’s van zijn! Een puur moment, écht genieten, de wereld om jullie heen even doen vergeten. Die herinnering wat jij van dat moment hebt, wordt op deze manier nog mooier omdat je het altijd terug kunt zien wanneer je daar behoefte aan hebt. Of dat nou een grote glimlach is of juist beide even jullie ogen dicht, een knuffel of even het neusje aanraken.


De connectie en emotie, dát is wat een herinnering pas echt mooi maakt.


“Paarden veranderen je leven. Ze geven je zelfvertrouwen, ze geven je hoop, maar ze geven je nog zoveel meer”


Een paard is zoveel meer dan een dressuurproef rijden, een oxer springen of een reining competitie winnen. Een paard is een vertaler, spiegel, een beste vriend(in), een paard is jouw partner in crime. Ze zijn vergeeflijk, aanhankelijk, ze bieden troost en zetten áltijd hun beste beentje voor, ongeacht de situatie.Emotionele rust: Er heerst een gevoel van rust, wanneer men denkt aan een weiland vol met grazende paarden. Een veilig gevoel, hun schoonheid, zachtheid en nieuwsgierigheid is wat ons zo graag naar hen toe trekt.


Wist je dat.. paarden de beste non-speaker psychologen zijn die er bestaan? Alleen hun aanwezigheid is vaak al genoeg om even alles te vergeten.


Iedere band is anders. Logisch, want ook ieder mens én paard zijn anders. Maar iedere band heeft gelijkenissen, namelijk: connectie & emotie.

“Als paardenfotograaf mag ik kort meegenieten van al deze verschillende connecties en de daar bijhorende emotie. Dat is wat mijn werk als paardenfotograaf zo leuk maakt! Al zou ik 10 verschillende combinaties op dezelfde locatie fotoshooten, zullen de foto’s allemaal heel verschillend zijn van elkaar.” 

Grondstoffen voor een sterke relatie tussen jou en jouw paard? Dat zijn er meerdere, het is niet gemakkelijk en soms heb je wat bergen op de route die je zult moeten beklimmen. Het begint bij een goede mindset, (wederzijds) respect, correct management en een juiste techniek.


Je kunt met een paard “lezen en schrijven”, met de juiste kennis en duidelijke communicatie. Zodra je samen één wordt, wil je nooit meer zonder een paardenvriendschap! Synergie is dé sleutel tot een sterke band tussen mens & paard.Je hoeft niet iedere dag samen te dansen, na een drukke werkdag is het vaak al genoeg om in de wei te gaan zitten, elkaars aanwezigheid voelen en puur genieten. Ook dát, onderhoudt een sterke band tussen jou en jouw paard.


En zeg nou zelf… Ongeacht hoe druk die werkdag is geweest, je gaat weer opgeladen naar huis zodra je langs je paardenvriend bent geweest!

Paarden behoren tot de familie..Ondanks ze niet in de huiskamer wonen, zoals een hond of kat, behoren paarden toch écht tot de familie. Wanneer je partner of kinderen de paarden-koorts te pakken hebben gekregen, kom je er écht niet meer onderuit!

Het is bijzonder om te zien dat ook tussen (jonge) kinderen en hun pony een enorm sterke band ontstaat. Kinderen horen zorgeloos te zijn, hoe mooi is het dan ook dat ze dit daadwerkelijk ook kúnnen zijn. De verheuging die ze de gehele dag hebben, om naar hun allerbeste vriend(in) te kunnen gaan. Snellend in de regenlaarsjes, nog met de jas open staan ze al op jou te wachten om te vertrekken. Knuffelen, poetsen, nog meer knuffelen én nog meer poetsen.. Zonder enige woorden te zeggen, spat de vriendschap er vanaf.Een pony die voorzichtig met ze mee loopt, hun grote neus tegen ze aandrukt voor een wortel en een gehele sirene-rust met zich meebrengt... Maar ook de dagen dat ze beide zo ondeugend zijn, zijn momenten en dagen van zorgeloos geluk!

 

Tweerichtingsverkeer: Het draait natuurlijk niet alleen maar om alles wat het paard jou te bieden heeft, wanneer een paard jou in zijn/haar hart sluit en je een vriendschap geeft, is het wel zo fair om je paard ook álles terug te geven! Want ook een paard kan troost vinden bij een mens, plezier, ontspanning, vertrouwen en gezelschap. Een paard heeft namelijk net zoals ons, gedachten, gevoelens en emoties. Als wij ons beter verdiepen in deze gevoelens, gedachten en emoties van paarden, wordt het vanzelf gemakkelijker ze te begrijpen.


Straal zelf minstens net zoveel rust uit als een weide vol met paarden, waar ik het eerder over had.
Die rust, zie ik graag terug tijdens een fotoshoot. Ik vind het belangrijk dat beide op hen gemak zijn. Alleen dan, ontstaan de allermooiste foto’s! Vaak wanneer zo’n sterke band er is, gaat het tijdens de fotoshoot geheel vanzelf. Toch wil ik een paar mooie poses met jullie delen, die je eens kunt proberen voor dat perfecte plaatje.


  • Pose 1: Ga gehurkt voor / schuin voor je paard zitten en laat ze met hun hoofd omlaag komen. Leg dan jouw handen op de neus / op het voorhoofd en houdt even je ogen dicht.

  • Pose 2: Ga naast de schouder van je paard staan en houdt je hand op of om de hals, kijk met je paard mee. Dit kan met je rug naar de camera toe, maar ook met je rug naar het paard toe.

  • Pose 3: Ga tegenover je paard staan en “laat los”. Aai je paard over het hoofd, houden een paardenpraatje, geniet!De allermooiste foto’s ontstaan zodra jij vergeet dat ik er ben. Jij en je paard, samen.. De rest, laat je maar aan mij over! Ik ben er bij, om die liefdevolle en sterke band tussen jullie vast te leggen. Ik laat de romantische sfeer die op dat moment voelbaar is, terugkomen in de uiteindelijke foto’s.


  • Outdoor fotoshoot De fotoshoot zal altijd buiten zijn. Ik fotografeer namelijk met natuurlijk licht. De fotoshoot zal dus in de ochtend of eind middag/avond plaatsvinden.

  • 10+ jaar ervaring Door mijn jarenlange ervaring als paardenfotograaf, weet ik hoe ik jullie connectie en de emoties goed kan vastleggen. Ik let op kleine details en zorg ervoor dat jullie je beide op jullie gemak voelen.

  • De juiste begeleiding Door mijn begeleiding tijdens de fotoshoot en mijn geduld, zal er een ontspannen sfeer onstaan waardoor zowel jij als jouw paard van de fotoshoot kunnen genieten! Het zal een geweldige ervaring zijn.Tijdens de paarden fotoshoot begeleid ik jou door de hele fotoshoot, zodat we samen de allermooiste foto’s kunnen creëren. Ik geef jou tips en tricks, bijvoorbeeld hoe je het beste kunt gaan staan of juist aan te geven om mij even te doen vergeten en in het moment zijn.


Jij hoeft je nergens zorgen over te maken, ik let op álle details. Zit mijn haar wel goed? Hoe zit mijn kleding? Zijn dus vragen die je zonder te hoeven stellen, van mij al beantwoord krijgt.


Zo kun je echt blijven genieten van het moment.


Ook let ik er op of je paard goed staat. Zodra je paard iets anders moet gaan staan, zal ik een seintje geven. Ik zorg ervoor dat je het vertrouwen hebt dat alles goed komt en wij 100% zeker, mooie foto’s zullen shooten. Je gaat gegarandeerd met een fantastisch gevoel naar huis na afloop.


Hou dat fantastisch gevoel vast! Want na de fotoshoot ontvang je al binnen enkele dagen een digitaal overzicht van de foto’s en, er zijn er al twee bewerkt.


Deze twee foto’s zijn door mijzelf uitgekozen en vind ik de allermooiste foto’s uit de fotoserie. De rest, mag jij helemaal zelf uitkiezen!
 

Keuze stress?! Helemaal niet nodig, je kunt altijd weer terecht bij mij als je twijfelt over welke foto’s je moet kiezen. Geen tijdsdruk, jij bepaald wanneer je mij de fotokeuze doorstuurt. Daarna duurt het ongeveer vier weken tot je alle bewerkte foto’s ontvangt.


De digitale foto’s worden zowel met als ook zonder logo gestuurd. Foto’s met logo, zijn bedoeld voor Social Media. Ik vind het erg tof als je mij dan ook tagt in deze posts!


Om deze prachtige herinneringen, tastbaar te maken, ontvang jij een fotoalbum per post met alle mooie foto’s van onze fotoshoot! Dat maakt de herinnering aan dit fantastische moment, helemaal compleet.


Benieuwd naar alle informatie m.b.t. romantische paardenfotografie en een fotoshoot bij mij?

Ga dan hier naar de alle informatie over de fotoshoot.
Tot snel!

Liefs Eliane van Schaik photography.
Комментарии


bottom of page