top of page

3 tips om meer resultaten uit je fotografie bedrijf te halen


"van fotograferen kan je toch niet leven?" Als je met vrienden of andere mensen spreekt over jouw hobby of werk als fotograaf heb je vast en zeker deze zin al eerder gehoord. Het feit dat je met fotografie niet fulltime geld kan verdienen gaat als overtuiging in je hoofd zitten. Maar er zijn genoeg fulltime fotografen die het tegendeel bewijzen.Het is zeker een uitdaging als fotograaf om genoeg klanten te vinden en vooral om rond te komen. Dit betekent niet dat het niet kan! Zelf ben ik al meer dan 4 jaar fulltime aan het werk als fotograaf, en zeg nou zelf... hoe fijn en gelukkig kan het jou maken om van jouw passie je werk te maken?
Mijn 3 tips om jouw fotografie bedrijf naar een hoger level te krijgen zodat je meer successen en resultaten gaat behalen deel ik graag met jou:


Tip 1: specialiseer jouw authenticiteit.

Hoe authentiek ben jij eigenlijk? Kan jij 3 dingen opnoemen die jou uniek maken? Oftewel... die jouw foto's uniek maken? De kwaliteit en specialisatie van jouw foto's zijn de kern om sterker bij jouw doelgroep over te komen. Stel jij bent de klant en je bent opzoek naar een fotograaf die de band tussen jou en je paard gaat vastleggen. Je hebt uiteindelijk 2 fotografen gevonden die jou aanspreken met de fotografiestijl. De ene fotograaf fotografeert enkel de band tussen mens en paard, en de andere fotograaf fotografeert zowel dressuurpaarden die bereden worden als knuffelfoto's. Welke fotograaf oogt gespecialiseerder voor jouw specifieke vraag? Deze vraag is dan wel simpel, want je kiest voor diegenen die authentiek is en echt gespecialiseerd is in romantische paardenportretten. Dus de fotograaf die enkel de band tussen mens en paard fotografeert en niks anders oogt gespecialiseerder dan die andere fotograaf. Kortom, de soort foto's die een fotograaf deelt zorgen voor authenticiteit en specialisatie in een bepaalde niche.
Tip 2: vergroot jouw vindbaarheid voor jouw klanten. Jij maakt prachtige foto's, maar dat weten heel veel mensen nog niet. Dit komt doordat ze jou nog niet gevonden hebben of jou nog niet kennen. Zodra jij jouw ideale klant in beeld hebt gebracht moet je goed gaan nadenken waar je deze klant kan gaan vinden. Mogelijke platformen waar jouw ideale klant op zou kunnen zitten is Instagram, Facebook, Pinterest, Google, Tiktok etc. Naast dat je op het juiste platform jouw foto's gaat delen om die klant te bereiken moet je ook goed weten hoe je dit doet. Dit leer ik je allemaal tijdens het groepstraject Next Level Business 2023.Tip 3: verbeter jouw aanbod aan producten en diensten. Om meer successen te behalen moet je een ijzersterk aanbod hebben van jouw fotoshoots en/of andere producten. Hoeveel fotoshootpakketten bied jij aan? Ervaren klanten keuzestress door te veel keuze of is er een duidelijk aanbod met duidelijk verschil? Verplaats je even in de klant, wat zou jij fijn vinden als je kijkt naar het aanbod bij jouw ideale fotograaf? Waar ik zelf echt achter sta is het feit dat ik mijn eigen aanbod zou willen kopen. En het gaat echt niet om wat iedere fotograaf aanbiedt in het fotoshootpakket, maar wat jij belangrijk vindt... want jij bent uniek waardoor jouw aanbod ook authentiek zal zijn.

Wist je dat je zoveel meer uit jouw fotografie bedrijf kan halen? Je moet enkel de juiste tools, informatie en begeleiding ter beschikking hebben om meer financiële vrijheid te ervaren. 

Ben jij er klaar voor om meer uit jouw fotografie business te halen?We gaan vanuit jouw passie en liefde voor fotograferen aan de slag. Dat is ook de reden waarom jij gaat werken voor wat jij wilt! 13 weken lang begeleid ik jou intensief zodat je direct resultaat ziet. Met 10 jaar ervaring wil ik jou alle handvaten geven en de juiste begeleiding om zelf aan de slag te gaan. Dit leer je in het groepstraject Next Level Business.
WEGENS SUCCES,

KOMT ER EEN VERNIEUWDE VERSIE

In 2022 was het groepstraject “master your business” een geweldig succes.

Na ruim 150 geïnteresseerden aanmeldingen voor het traject, waren de 10 plekken al snel vol.


2023: NIEUWE KANSEN

Vanaf eind februari gaat er een vernieuwd groepstraject starten, geïnspireerd door het succesvolle traject vorig jaar.


Ik ben er van overtuigt dat ik jou met dit traject alle nodige handvatten & ondersteuning kan geven om het beste naar voren te halen, jouw werk met plezier kunnen doen en om aan jouw mindset te werken.Comments


bottom of page