top of page
3.png

PHOTOSHOP VOOR BEGINNERS
ONLINE CURSUS

Wil jij leren hoe je aan de slag kan gaan met het bewerken van je foto's in Photoshop, maar heb je op dit moment nog geen idee hoe Photoshop werkt?
 
Dan is deze cursus precies wat jij op dit moment nodig hebt. In deze cursus leer ik jou de basis over werken met Photoshop, zodat jij je bewerkingskills naar een hoger niveau kunt tillen.

Ik neem je stap voor stap mee door Photoshop, zodat jij de cursus zonder enige ervaring goed kunt volgen. Ik leer hoe je kunt werken met de verschillendetools in Photoshop. Hoe je foto's kunt bewerken in camera RAW. Hoe je het licht kunt aanpassen, maar ook hoe je kleuren kunt veranderen en specifieke delen van een foto kunt bewerken. Daarnaast laat ik je zien hoe je storende objecten kunt wegwerken op verschillende manieren en hoe je foto's opslaat / exporteert.

Deze cursus is geschikt voor jou als jij je foto's nu echt professioneel wilt gaan bewerken in Photoshop en hier stap voor stap in wilt worden begeleid.

1alogo3E5A9808 kopiëren.jpg
1alogo3E5A9808 kopiëren.jpg

Waarom editen in Photoshop?

Adobe Photoshop is al jarenlang de gouden standaard in de wereld van fotobewerking. Het biedt een ongeëvenaarde reeks tools en mogelijkheden die je helpen om je foto's tot in de kleinste details te perfectioneren. Of je nu de belichting wilt aanpassen, kleuren wilt veranderen of storende objecten wilt verwijderen, Photoshop kan het allemaal. Voor fotografen die hun werk naar een hoger niveau willen tillen, is Photoshop een onmisbaar hulpmiddel.

LEER ALLE SECRETS

Leer direct hoe je de basis in photoshop toepast

BEWERK DIRECT MEE

Edit met jouw eigen foto direct mee

ONBEPERKT TOEGANG

6 lessen aan video's

INHOUD

1. Start photoshop

2. Camera Raw Filter

3. Tools in photoshop

4. Maskers & lagen

4.1 Nieuwe basislaag

5. Storende objecten wegwerken

6. Opslaan en exporteren foto

1alogo3E5A9474 kopiëren 2.jpg
1alogo3E5A0914 kopiëren.jpg

"De online cursus photoshop voor gevorderden die ik onlangs heb aangeschaft, is heel fijn om te volgen. Eliane geeft heel goed uitleg in de verschillende soorten bewerkingen.

 

Hiermee kan ik volop mee aan de slag met mijn eigen foto's om deze te bewerken. Ze geeft ook inzicht in haar workflow, heel duidelijk. De reden dat ik het heb aangeschaft is ook omdat ik de sfeer in de foto's van Eliane zo mooi vind.

 

Toch zal ik m'n eigen inbreng er ook in gaan toepassen, maar het is heel fijn om toch wat houvast te hebben met de mogelijkheden in bewerkingen."

- Petra vd 

"Ik vind de cursus heel erg leerzaam en heb er zeker veel van geleerd. Hele duidelijke uitleg en goede kwaliteit waar alles duidelijk op te zien is.

 

Ik denk dat heel veel fotografen er baat bij hebben om deze cursus te kijken! Ik ben er heel blij mee en heb er echt veel van geleerd."

 

- Mijntje P.

"Hele fijne uitleg Eliane! Ik ben echt verder gekomen met mijn manier van bewerken, ik liep vast op veel punten in photoshop.

 

Dankzij deze cursus van jou kan ik weer vooruit!"

- Wilma vd V.

Wat je leert in de cursus

De online cursus "Photoshop voor Beginners" is zorgvuldig samengesteld om je alle basisprincipes van Photoshop bij te brengen. Hier is een overzicht van wat je allemaal leert:

01

Start Photoshop

Het avontuur begint bij de basis: het openen van Photoshop. Je leert hoe je de software kunt starten, hoe je een nieuwe werkruimte kunt creëren en hoe je je foto's kunt importeren. Dit is de eerste stap naar het ontdekken van de krachtige tools die Photoshop te bieden heeft.

03

Tools in Photoshop

Photoshop heeft een enorme hoeveelheid tools, en het kan overweldigend zijn om te weten waar je moet beginnen. In dit deel van de cursus leer je over de meest essentiële tools en hoe je deze effectief kunt gebruiken. Denk aan de penseeltool, kloonstempel, en de toverstaf. Je leert hoe je deze tools kunt gebruiken om specifieke delen van je foto te bewerken en kleine imperfecties te corrigeren.

05

Storende objecten wegwerken

Iedere fotograaf kent het probleem van ongewenste objecten in een foto. Of het nu gaat om een paal op de achtergrond of een stukje vuil op de lens, storende objecten kunnen een anders perfecte foto verpesten. In deze module leer je verschillende technieken om deze objecten effectief te verwijderen, zoals de kloonstempel en de content-aware fill.

02

Camera Raw filter

Een van de eerste tools die je leert gebruiken, is de Camera Raw Filter. Deze tool is essentieel voor het bewerken van RAW-bestanden, wat een groot voordeel biedt voor fotografen. Je leert hoe je basisaanpassingen kunt maken zoals belichting, contrast en witbalans. Dit zorgt ervoor dat je foto’s er direct beter uitzien.

04

Maskers en lagen

Een van de krachtigste functies van Photoshop is het gebruik van lagen en maskers. Dit deel van de cursus leert je hoe je lagen kunt creëren en beheren, en hoe je maskers kunt gebruiken om alleen bepaalde delen van een laag zichtbaar te maken. Dit stelt je in staat om complexe bewerkingen uit te voeren zonder je originele afbeelding te beschadigen.

06

Opslaan en exporteren

Het laatste deel van de cursus richt zich op het correct opslaan en exporteren van je bewerkte foto's. Je leert hoe je je bestanden kunt opslaan in verschillende formaten, afhankelijk van het beoogde gebruik. Of je nu foto's wilt delen op sociale media of afdrukken op hoge resolutie, je weet precies hoe je je werk moet exporteren.

Aan het eind van deze online cursus photoshop kan jij:

Editen in photoshop

Werken met verschillende tools in photoshop

Editen met de camera raw filter

Hooglichten, schaduwen en andere lichttonen bewerken

 

Kleuren veranderen en bewerken

Werken met maskers en specifieke delen in je foto

Storende objecten wegwerken op diverse manieren

Foto opslaan / exporteren

1alogo3E5A9415 kopiëren.jpg

Wat heb ik nodig om de cursus te volgen?

Het enige wat je nodig hebt is een computer met Adobe Photoshop geïnstalleerd. Het is aanbevolen om de meest recente versie van Photoshop te gebruiken om ervoor te zorgen dat je toegang hebt tot alle functies die in de cursus worden behandeld.

Hoe lang duurt de cursus?

De cursus is ontworpen om in je eigen tempo te volgen. De totale cursus bestaat uit 6 lessen, maar je kunt deze op je eigen tempo volgen en pauzeren wanneer dat nodig is.

bottom of page