FOTOREIS 

ZWITSERLAND

2021

VOL

(aanmelden voor reservelijst kan natuurlijk)

Gek op reizen en fotograferen en is het voor jou een droom om dit te kunnen combineren? Dan is deze reis iets voor jou! Voor het 4e jaar op rij organiseer ik een onvergetelijke vijf-daagse fotoreis naar het prachtige Zwitserland! Een heerlijke week weg, waarbij je je ondertussen richt op het leren fotograferen van de connectie tussen mens en paard in de meest prachtige settings. Ontmoet nieuwe mensen en geniet van de bijzondere Zwitserse natuur terwijl je de meest prachtige combinaties vastlegt.

Verblijvend in een typisch Zwitsers huisje, tussen de bergen met uitzicht op besneeuwde bergtoppen, een waterval, glooiende weilanden en een prachtig blauw meer (ja echt, allemaal te zien vanuit het verblijf!), neem ik jou mee in de mooie wereld van paardenfotografie. Hierbij ligt de focus van de reis op het vastleggen van de connectie tussen mens en paard.

 

Daarbij ga je ook nog eens naar huis met geweldig nieuw materiaal voor in je portfolio en een glimlach van de fantastische week. 

Film gemaakt door www.yvettebaur.com

Geschikt voor:

Beginnende tot gevorderde fotograaf

Minderjarig? Met schriftelijke toestemming van je ouders ben je zeker welkom!

Bij ernstige gezondheidsproblemen/aandoeningen aanmelding mogelijk in overleg

2018

2019

INFORMATIE

AANKOMST 1-5-2021

VERTREK 6-5-2021

(voorjaarsvakantie NL)

€1285,-


Prachtige paarden, bijzondere locaties en het echte Zwitserse gevoel gedurende de reis door de verschillende activiteiten staan centraal. Tijdens deze fotoreis combineren we reizen met paardenfotografie op zijn allerbest. Met diverse leermomenten in de vorm van verschillende workshops, fotobesprekingen en begeleiding tijdens de praktijk ontwikkel jij jezelf verder als fotograaf. Maar ook gezelligheid en ontspanning spelen een belangrijke rol.

 

Tijdens de reis zullen we maar liefst 5 keer op pad gaan om diverse modellen op diverse locaties te fotograferen. Denk hierbij aan besneeuwde bergen als achtergrond, of fotograferen in een bijzonder mooi meer tussen de glooiende heuvels. Naast deze sessies besteed ik uiteraard ook tijd aan de nabewerking zodat jij tot een optimaal resultaat kun komen. Want hoe haal je nu alles uit de foto en hoe bereik je dat plaatje wat je al zo lang in je hoofd hebt? 

 

Verder zijn er uiteraard ook avonden of middagen die naar eigen invulling in te delen zijn.  Lekker een stukje wandelen, met andere deelnemers een waterval gaan bekijken (ook op loopafstand van het verblijf te vinden) of gezellig met elkaar een filmpje kijken, kletsen, een spelletje spelen of even helemaal niks, het is allemaal mogelijk!  Ook de transfers van en naar de fotolocaties zorgen altijd voor verbluffende uitzichten, gezellige karaoke momenten of een gezellig en goed gesprek.

 

 

DE REIS

Het is mogelijk om met het vliegtuig of met eigen auto te reizen. Wanneer je met het vliegtuig reist zal ik je ophalen en terug brengen naar het vliegveld. Indien je met de auto komt ontvang je voor vertrek alle informatie over bijvoorbeeld de verblijfplaats. Let wel op als je met de auto reist, je een vignet moet aanschaffen. Ook reizen met de trein is een optie. Dit kan tot de luchthaven van Zurich, of zelfs helemaal door tot aan de verblijfplaats. 

INCLUSIEF

* 5 overnachtingen (incl toeristenbelasting)

* 5x Ontbijt, 3x lunch en 4x diner
* Transfer van en naar de fotolocaties
* Transfer van en naar het vliegveld (optioneel)

* Eenpersoonskamer (optioneel)

EXCLUSIEF

* Foto- apparatuur
* Heen- en terugreis
* Vignet (bij eigen vervoer met auto)

* 1x lunch & 1x avondeten (gezamenlijk)
* Extra maaltijden of snacks

* Uitstapjes (1x optionele activiteit)

WAT MOET JE MEENEMEN?

* Camera & zoomlens (bijvoorbeeld 70-200mm)

* Camera accu, geheugenkaartjes, laders

* Laptop met Adobe Photoshop

* Harde schijf/ opslag voor de foto's

* Paspoort of ID- bewijs

AANMELDEN

Enthousiast geworden na het lezen van deze pagina en wil je graag samen met mij deze te gekke reis gaan maken? Meld je dan snel aan via het aanmeldformulier. Na dat ik dit formulier ontvangen heb ontvang je binnen 48 uur een bevestiging. Na het invullen van het formulier is je deelname dus nog niet direct zeker. Ik zal eerst jouw motivatiebrief lezen en beoordelen voor ik je toelaat op de reis. Dit doe ik omdat de reis erg intens is en we deze met echt met elkaar zullen beleven. Ik ben dus erg benieuwd wie ik mee op reis neem. Je ontvangt dus later bericht of je mee mag met deze fantastische reis.

 

 

Binnen 2 weken na aanmelding laat ik weten of je mee kunt met de reis. Meer informatie hierover vind je in de bevestiging. Wanneer je deelname bevestigd is zal je een factuur ontvangen voor de aanbetaling (33%), in november volgt de rekening om de restbetaling te voldoen.

 

 

Naast de persoonsgegevens ontvang ik dus ook graag een motivatiebrief. Hierin zie ik onder andere graag wat informatie over jezelf en over wat je zoal doet qua fotografiewerk en waarom je zo graag mee wilt op reis. Maak er een leuke pakkende brief van zodat ik weet wie jij bent en wat jouw beweegredenen zijn om met mij mee op reis te gaan. De motivatiebrief kun je uploaden in het formulier. Ook ontvang ik graag wat voorbeeldfoto’s van je huidige werk. Dit mag in de vorm van een link naar je website, facebook- of instagrampagina.


Tijdens de reis is er plek voor minimaal 4 en maximaal 8 deelnemers.

AANMELDEN

FOTO GALLERIJ VAN DE DEELNEMERS

GALLERIJ FOTO'S VAN DE DEELNEMERS

RECENSIES 

Mark

Eind april/begin mei ben ik mee geweest met de fotoreis naar Zwitserland, georganiseerd door Eliane van Schaik (Eliane van Schaik photography) en Lotte van Alderen (Fosco fotografie).

 

Voor mij was grootste reden om mee te gaan met deze reis om de mogelijkheden binnen Adobe Photoshop meer te ontdekken en hier een grote stap in te maken. Daarnaast is Zwitserland een prachtig land met mooie vergezichten. Een reis om te leren en van te genieten.

 

De fotoreis was in zijn geheel zeer goed verzorgd. De theorie werd op een duidelijke manier gebracht waardoor het voor de beginnende fotograaf en de gevorderde fotograaf goed te begrijpen was. Doormiddel van voorbeelden uit de praktijk werd alles helder uitgelegd en verduidelijkt.

 

Tijdens de fotoshoots was alle tijd om tussentijds advies te vragen en werden tips en tricks gegeven waar het beste op te letten tijdens het fotograferen. Tussentijds werd er op een opbouwende manier feedback gegeven en lieten Eliane en Lotte ieder in hun waarde.

 

De uitleg van Photoshop werd versterkt door het zelf laten zien op een groot scherm. Hierdoor zag je wat bepaalde technieken voor effect hebben op de foto. Daarnaast werden problemen die tijdens het bewerken boven kunnen komen goed behandeld en oplossingen genoemd. Tijdens het nabewerken van de foto’s was ruimte voor feedback en het vragen van advies. Hier werd ook goed de tijd voor genomen.

 

Deze reis is zeker een aanrader, voor zowel beginnend als ervaren fotografen.

Chantal

De mooie fotobeelden van Lotte en Eliane brengen je werkelijk in een droomwereldje waarin alles sprookjesachtig is.Ik had al eens eerder een workshop van Eliane gevolgd, wat helemaal geweldig was.Toen kwam het heerlijk makend filmpje over de reis, heb hier heel eventjes over moeten nadenken, gezien ik niet durf te vliegen. Maar toen kwam de oplossing bij nader nadenken, ik ga met de trein.

Zo gezegd zo gedaan, ik heb echt waar een super leuk tripje via ns internationaal met de trein gemaakt. En eenmaal in Zurich werden we met een enthousiasme ontvangen, en ging onze reis van start. Wat een POWERVROUWEN die twee, van reizen, plannen, ons echt wat leren tot koken, lachen en  dansen, nou echt alles zat erin. Onbeschrijflijk mooi deze week.Ook de modellen super enthousiast, met zoveel power en lef en durf alles gedaan wat er van ze gevraagd werd. daarnaast waren het modellen die ontzettend goed met hun paarden konden omgaan, echte paardenfluisteraars, vooral Manuela en Anita.Deze reis is echt iets wat je gedaan moet hebben als je van paarden/dieren/natuur en uiteraard fotografie houdt.Het maakt niet uit welke tak van fotografie je specialisme is, we zaten daar met bijv een persfotograaf en newbornfotografen en iedereen heeft ontzettend genoten en veel geleerd.Dus bij twijfel zekers doen.

Hiltsje

Ik was al erg enthousiast geworden door de leuke verhalen, filmpjes en prachtige foto’s van de eerste editie. En toen ik een masterclass had gevolgd bij Eliane en Lotte was ik al snel om. Ik wilde ook mee met de fotoreis naar Zwitserland! En wat ben ik blij dat ik gegaan ben. Het was echt super. De modellen en de paarden waren prachtig, en de omgeving met de prachtige bergen en heuvels kon ik natuurlijk ook niet negeren. Alles wat je nodig had om een prachtig plaatje te schieten was aanwezig. 

 

Daarnaast waren Lotte en Eliane natuurlijk mee om je te helpen en tips te geven. Ze namen de tijd voor je en kwamen zo nu en dan even vragen of alles nog goed ging. Ook zorgden ze er voor dat de modellen zich op hun gemak voelden en gaven hier en daar aanwijzingen om er voor te zorgen dat wij lekker foto’s konden maken. Natuurlijk mocht je zelf ook wat aanwijzingen geven als je dat wilde.

 

Het programma was goed ingedeeld. Er was genoeg tijd om lekker met zijn allen bezig te gaan met het bewerken van de foto’s, maar ook om even je eigen ding te doen. De sfeer was goed en ook in de avond kon je elkaar of Lotte en Eliane vragen voor tips met betrekking tot de nabewerking. Ook hebben ze hun eigen workflow laten zien, en hebben we het gehad over je persoonlijke doelen en waar je graag naartoe wilt werken. Dit was ook erg fijn omdat je dan ook goed gaat nadenken over hoe je het nu doet, en wat je graag zou willen verbeteren of waar je heen wilt met je fotografie. In de ochtend was er tijd om een paar van je gemaakte en/of bewerkte foto’s te delen met de groep, zodat Eliane en Lotte hier tips en feedback op konden geven. Dit was erg fijn want daar kon je dan tijdens de shoots en de Photoshopsessies weer mee aan de slag.

 

Kortom, ik heb genoten! Ik ben weer met nieuwe inspiratie, toffe foto's en veel enthousiasme thuisgekomen en ik heb meteen weer nieuwe fotosessies ingepland. Twijfel je nog? Stop daar dan maar snel mee en meld je aan! Je zult er geen spijt van krijgen.

Jikke

Wat een knotsgek avontuur was deze fotografiereis van 2018! Van de prachtige modellen tot de magische droomlocaties en van de leerzame theorielessen tot de enorm gezellige groep! Het programma was erg fijn afwisselend en Eliane en Lotte namen uitgebreid de tijd je persoonlijk te ondersteunen waar niets te gek was om te vragen. Zowel de fotoreis als het naslagwerk zagen er tot in de puntjes gelikt uit. De fotoreis heeft mij een enorme boost gegeven in niet alleen de ontwikkeling van mijn editskills, het aansturen van modellen en mijn fotografiewerk, maar ook in mijn zelfvertrouwen daarin. Ik heb genoten van echt elk moment en kijk er met een grote glimlach (en zelfs met de slappe lach) naar terug. 

 

De enige vraag die dus nog overblijft is: mag ik nog een keer? Oeps, ik bedoel natuurlijk waar wacht je nog op? Meld je aan!

Milou

De fotografiereis van 2018 was echt super! Leerzaam, gezellig, mooie variërende modellen en een fijn programma hadden Eliane en Lotte samengesteld. Goede verhouding van praktijk, theorie en ook nog tijd voor ontspanning of tijd voor jezelf. De meiden hebben alle dagen ook super gekookt voor ons! Het maakt verder niet uit in welke tak van de fotografie je actief bent want je kunt alles op je eigen manier toepassen in de toekomst zowel met het fotograferen als met het photoshoppen. Mocht je twijfelen, gewoon doen! Je gaat er geen spijt van krijgen.

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram