top of page

Hoe word je een professionele paarden fotograaf?

Als je gepassioneerd bent over paarden en fotografie, kan een carrière als professionele paardenfotograaf een droom zijn die uitkomt. Hier zijn enkele stappen die je kunt nemen om jezelf voor te bereiden op deze carrière en je kansen te vergroten om succesvol te zijn.


1. Leer alles over paarden: Als paardenfotograaf is het belangrijk om alles te weten over paarden. Leer over de verschillende rassen, hun kenmerken en gedrag. Breng tijd door in de buurt van paarden en leer hoe je met ze om moet gaan. Zo krijg je meer inzicht in wat paardenbewegingen zijn en hoe je deze het beste vast kunt leggen op camera.


2. Investeer in de juiste apparatuur: Een goede camera en lens zijn essentieel voor het maken van kwalitatief hoogstaande foto's. Investeer in de beste apparatuur die je je kunt veroorloven. Dit betekent niet per se dat je meteen de duurste camera hoeft te kopen, maar wel dat je moet investeren in apparatuur van goede kwaliteit die past bij je vaardigheden en behoeften.3. Volg een fotografiecursus: Volg een fotografiecursus om je vaardigheden te verbeteren. Leer meer over compositie, belichting en het gebruik van verschillende camera-instellingen. Er zijn tal van fotografiecursussen beschikbaar, variërend van online cursussen tot fysieke klassen.


Naast mijn passie voor fotografie, inspireer ik graag andere paardenfotografen

Bekijk hieronder het aanbod aan workshops, producten, meeloopdag en online cursussen waar jij jezelf als paardenfotograaf in verder wilt ontwikkelen.

Voor fotografen

Online cursus paardenfotografie

Prive workshop paardenfotografie

Het fotografie handboek

Meeloop avond

Fotoreis

Masterclasses

Photoshop cursussen

Presets

Groepstraject
4. Assistentie bieden: Bied jezelf aan als assistent van een professionele paardenfotograaf. Dit kan je de kans bieden om meer ervaring op te doen, te leren over de dagelijkse gang van zaken van de industrie en mogelijk zelfs een netwerk op te bouwen van mensen in de branche.


5. Bouw je portfolio op: Bouw je portfolio op door te beginnen met het maken van foto's van paarden in je eigen omgeving. Zoek paarden op boerderijen of bij manege's waar je toestemming hebt om foto's te maken. Vraag vrienden of familieleden of ze hun paarden voor je lens willen brengen. Met een sterke portfolio kun je jezelf presenteren als professionele paardenfotograaf.6. Werk samen met paardeneigenaren en bedrijven: Werk samen met paardeneigenaren en bedrijven in de paardenindustrie om jezelf bekend te maken en je portfolio uit te breiden. Denk hierbij aan ruiters, manege's, fokkerijen en wedstrijdorganisaties. Door op deze manier samen te werken, kun je meer ervaring opdoen en je naam en werk verspreiden binnen de paardenwereld.In het kort, om een professionele paardenfotograaf te worden, is het belangrijk om veel te leren over paarden en hun bewegingen, te investeren in de juiste apparatuur en vaardigheden te ontwikkelen door middel van cursussen en assistentie. Bouw vervolgens je portfolio op en werk samen met paardeneigenaren en bedrijven om jezelf bekend te maken en je werk te laten zien. Met toewijding en hard werken, kun je jezelf ontwikkelen tot een succesvolle paardenfotograaf.

留言


bottom of page