top of page

5 TIPS VOOR HET FOTOGRAFEREN VAN PAARDEN BIJ DE BLOESEM BOMEN

De bloesembomen staan in bloei en je wilt er lekker op uit met je camera om de mooiste bloesemfoto's te maken met paarden. Waar moet je nu op letten tijdens het fotograferen van paarden onder de bloesembomen? Ik deel 5 tips zodat jij de romantische sfeer heel goed weet vast te leggen.


Tip 1: Kies ervoor om in de ochtend of middag te gaan fotograferen.

Het natuurlijke licht is ontzettend belangrijk. Ga je nou op het midden van de dag fotograferen, dan krijg je heel veel licht- en schaduwvlekken op het paard omdat de zon van bovenaf op de modellen schijnt. Dit wil je echt niet als je onder de bloesembomen staat. Ga bijvoorbeeld rond 8 of 10 uur fotograferen, of juist na 14.00 zodat je het allermooiste licht kan fotograferen.


Tip 2: Zorg voor veel diepte in je foto.

Kies voor een laag diafragma getal zodat je een mooie diepte in je foto's terug ziet. Bijvoorbeeld f4 of f2.8. Als je het paard verder weg van de bloesembomen zet wordt de achtergrond onscherp. Dit zorgt ervoor dat je een mooie romantische zachte roze of witte gloed in je foto's krijgt. Wat je in principe krijgt is een mooie witte of roze achtergrond kleur, zodat je wel ziet dat je de paarden fotografeert bij de bloesem maar je ook de focus op het paard kan houden.
Tip 3: Kies de juiste bloesem locatie.

Heel veel locaties zijn inmiddels druk bezocht door meerdere fotografen. Dit zorgt ervoor dat je weinig ruimte hebt om de achtergrond met de bloesem optimaal in je foto naar voor te brengen. Ga zelf opzoek naar bloesemlocaties bij jou in de buurt zodat je daar in alle rust kan fotograferen. Niks is vervelender dan dat je mensen in je achtergrond hebt.


Tip 4: Stem de kleuren van de kleding goed af met de soort bloesem.

Als je voor een roze bloesem kiest zorgt dit voor een hele andere uitstraling dan witte bloesem. Pasteltinten passen altijd goed bij witte bloesem, dit geeft een hele zachte romantische uitstraling. Bij roze bloesem is het aan te raden om lichte kleurtinten te kiezen zodat het model lichter is dan de achtergrond. De focus gaat namelijk altijd naar het lichtste deel in de foto.


Tip 5: Gebruik meerdere composities tijdens het fotograferen.

Hoe doe je dit nou? Door het paard tussen de bloesem in te zetten, of juist ver weg van de bloesembomen, of je zorgt voor een voorgrond zodat je meer diepte creëert. Daarnaast kan je het paard zowel in het midden van de foto zetten als aan de zijkant zodat je meerdere composities kan creëren.


 

Wil je graag meer weten hoe je aan de slag gaat met het fotograferen van romantische bloesemfoto's? Dan help ik jou graag met de online mini bloesem cursus. 
Wil je graag lightroom presets over jouw bloesemfoto's editen? Dan kan je ze direct downloaden!


Comments


bottom of page