top of page

3 tips om de beste paardenfotograaf voor jouw paarden fotoshoot te kiezen

Je wilt graag mooie foto's van jouw paard maar hoe weet je nou welke paardenfotograaf je wilt boeken?


Ik ga 3 gouden tips met jou delen zodat jij de perfecte fotograaf kan vinden die jouw fotoshoot gaat rocken!


Voordat ik de tips met je ga delen is het belangrijk om te weten:


Welke fotografie stijlen zijn er?

Er zijn zoveel paardenfotografen met ieder een unieke fotografiestijl. De ene fotograaf heeft hele dromerige lichte foto's en de andere paardenfotograaf heeft weer een wat moody mysterieuze foto's.


Enkele voorbeelden van fotografie stijlen zijn:

  • Light airy stijl

  • Romantische stijl

  • Kleurrijke stijl

  • Donkere moody stijl
3 tips om de beste paardenfotograaf te kiezen voor jouw paarden fotoshoot:


1. Stel jezelf de vraag "wat wil ik vast gelegd hebben door de fotograaf?" Wil jij rijfoto's van je paard, portretfoto's van je paard alleen, actiefoto's, sfeerfoto's of juist de romantische knuffelfoto's om de band tussen jou en je paard te vereeuwigen. Dit is handig om van te voren te weten zodat je ook de geschikte paardenfotograaf laat komen die hierin gespecialiseerd is.


2. Maak een inspiratiebord (oftewel moodboard) van jouw favoriete paardenfoto's die je op social media tegenkomt. Dan creëer je een fotoshoot met een fotografiestijl die jij mooi vindt. Wie weet kom je al jouw fotograaf tegen in deze inspiratie foto’s op Instagram of Pinterest. Zo niet, dan ga je natuurlijk via google opzoek naar paardenfoto's die jou het meest inspireren.


3. Ga via social media of google opzoek naar jouw ideale paardenfotograaf. Je weet welke stijl je mooi lijkt en welke soort paardenfotografie jouw inspireert.
 

Keuze gemaakt?

Als je meerdere paardenfotografen gevonden hebt moet je natuurlijk een keuze gaan maken. Naast de mooie foto's van een fotograaf hangt de keuze ook zeker af van de persoonlijkheid van de fotograaf. Past de zienswijze en werkwijze van de fotograaf bij jou als persoon? En om niet te vergeten; ook bij je paard?Ter inspiratie zal ik mijn werkwijze met jou delen:


  • Outdoor fotoshoot: De fotoshoot zal altijd buiten vastgelegd worden. Ik fotografeer met het natuurlijke licht. Hierdoor zal de fotoshoot in de ochtend of eind middag/avond plaatsvinden.


  • 10+ jaar ervaring: Door mijn jarenlange ervaring leg ik jou 100% goed vast op beeld. Ik let op de kleine details en laat jou op je gemak voelen. Doordat ik jarenlang al met paarden werk weet ik hoe de band tussen jou en je paard om een romantische manier vastgelegd kan worden. Ook let ik erop dat je paard goed op de foto staat. De spontane aanrakingen en de knuffelmomenten leg ik graag vast.


  • De juiste begeleiding: Door mijn begeleiding en geduld zal er een ontspannen sfeer ontstaan waardoor zowel jij als je paard van de fotoshoot kan genieten. Het zal een geweldige ervaring zijn. Ik geef je al het vertrouwen dat het goed komt en dat je met een fantastisch gevoel naar huis gaat.
Als je jouw ideale paardenfotograaf gevonden hebt... waar wacht je dan nog op? Boek die fotoshoot voordat het te laat is.Indien je door mijn werkwijze geïnspireerd raakt en je de liefde tussen jou en je paard wilt laten vastleggen, kom ik heel graag langs!
Kommentare


bottom of page