top of page

10 tips voor een perfecte fotoshoot met je paard

Updated: Jan 5, 2023

Je wilt graag een fotoshoot samen met je paard gaan doen, maar waar moet je allemaal aan denken om er een geslaagde perfecte romantische paardenfotoshoot van te maken?

De perfecte fotoshoot met je paard hangt af van meerdere factoren.


TIP 1: Kies je de beste paardenfotograaf uit die bij jou past.

Er zijn zoveel paardenfotografen met ieder een unieke fotografiestijl. Een handige manier op een goede paardenfotograaf te selecteren op basis van jouw wensen is door een inspiratie bord/moodboard te maken van jouw favoriete paardenfoto’s. Dan creëer je een fotoshoot met een fotografiestijl die jij mooi vindt. Wie weet kom je al jouw fotograaf tegen in deze inspiratie foto’s op Instagram of Pinterest. Zo niet, dan ga je natuurlijk via google opzoek naar de paardenfotograaf die het meest overeen komt met jouw inspiratie foto’s van een perfecte paardenfotoshoot.


TIP 2: Kies ervoor om jouw droomplaatje uit te werken met jouw ideale paardenfotograaf.

Je kan altijd jouw inspiratie foto’s delen met de fotograaf, of kijken wat de fotograaf op de website aanbied. Vaak zie je variatie’s in de soort fotoshoot zoals; actiefoto’s van je paard, portret foto’s van je paard, knuffelfoto’s samen met je paard of je werkt een thema uit. Communiceer met de fotograaf zodat jullie samen tot een prachtig resultaat kunnen komen.TIP 3: Kies de perfecte locatie voor de fotoshoot.

Kan je met jouw paard naar een mooie locatie of natuurgebied gaan met de trailer of te voet? Dit zou natuurlijk de sfeer in de foto’s nog mooier maken. Indien je met je paard niet ver weg van de stal kan gaan; wees gerust! Ook dichtbij de stal zijn er onwijs mooie locaties. Je hebt niet altijd veel nodig om de beste paardenfoto te ontvangen van jouw droomfotograaf. Laat je hierin adviseren door de fotograaf. De paardenfotograaf weet wat het beste is om jou te laten stralen met jouw paard.TIP 4: Maak je gebruik van het fotografiehalster, halster of hoofdstel?

De sfeer van jouw fotoshoot gaat zeker bepaald worden door het tuig. Een hoofdstel geeft een wat stoerdere uitstraling. Een leren halster is ook altijd erg mooi om te gebruiken, maar als je echt voor de ultieme romantische fotoshoot uitstraling wilt gaan raad ik het fotografie halster aan. Dit is een verfijnd touwhalster die fotografen gebruiken om foto’s te creëren waarbij het lijkt dat je paard in vrijheid los bij je staat. Dit fotografiehalster gaat namelijk weggewerkt worden in adobe photoshop.
TIP 5: maak je paard fotoshoot ready.

Waar moet je hierbij aan denken? Borstel je paard en zorg dat de manen gekamd zijn. Je wilt het stof in ieder geval niet meer terug zien op de foto’s. Een extra wasbeurt is ook altijd aan te raden als dit mogelijk is. Je wilt natuurlijk dat jouw prachtige paard ook glimt op alle foto’s die ja na de fotoshoot ontvangt. Babydoekjes of glansspray doen het ook altijd wel goed om het stof uit de vacht te krijgen.TIP 6: kies de juiste kleding uit voor de fotoshoot met je paard.

Niet alleen het paard moet er goed uitzien, maar ook jij! Jij gaat tenslotte ook op de foto met je paard. Bedenkt goed welke kleurtonen je kiest in je outfit. Koudere kleurtinten zoals blauw en groen zorgen voor een koelere sfeer in de foto’s. Pasteltinten, rode en gele tinten zorgen voor een warme sfeer in de foto’s. Wit en zwart is altijd makkelijk te combineren. Over de kledingkeuze kan je natuurlijk altijd de ervaren fotograaf vragen wat het beste zou passen in combinatie met de locatie.TIP 7: Oefen met je paard.

Een fotoshoot is voor je paard ook onwennig. Vaak moet het paard bij jou voor een lange tijd stil staan. Je wilt de spanningsboog zo rustig mogelijk houden, en daarbij helpt het om poses met je paard te oefenen. Je kan ook gewoon al oefenen door te knuffelen met je paard. Deze knuffelfoto’s zijn namelijk al super mooi om vast te leggen voor een fotograaf. De band tussen jou en je paard is het mooiste als je de rust kan bewaren bij je paard. Een ontspannen paard is veel fijner om te fotograferen dan een onrustig paard.

Oefen ook bij de locatie. Op een grasveld heeft het paard de neiging om gras te gaan eten. Dan gaat het voor jou heel lastig worden om het hoof bij jou te houden. Dit kan je ook oefenen, dat je paard weet dat er even geen eetmomenten zijn.


TIP 8: Neem extra hulp mee.

Zorg dat jij tijdens de fotoshoot rust kan bewaren. Zowel voor jezelf als voor je paard. Daarom is het handig om extra hulp mee te nemen. Extra handen zijn ideaal om jou tijdens de romantische paardenfotoshoot te helpen. Mocht je met 2 paarden bij de fotoshoot zijn, kan die extra hulp jouw andere paard vasthouden.


TIP 9: Checklist om mee te nemen naar de Paardenshoot:

  • Doekjes om de neus schoon te houden

  • Snoepjes om de aandacht bij jou te houden en om je paard te belonen

  • Extra hulp

  • Vliegenspray in de zomer

  • Kleding en schoenen

  • Fotografiehalster, halster of hoofdstelTIP 10: Laat jouw fotoshoot vereeuwigen.

Hoe mooi is het om altijd terug te kunnen kijken naar een bijzonder mooie fotoshoot met je paard? Daarom raad ik het echt aan om de prachtige foto’s te laten vereeuwigen op afgedrukte foto’s, een album of zelfs een grote afdruk aan de muur. Je paard is speciaal en heeft altijd een plek in jouw hart.

Mocht je nog een fotograaf zoeken voor jou perfecte fotoshoot met romantisch tegenlicht en wil jij ook graag de liefde tussen jou en je paard laten vastleggen door mij? Dan kom ik heel graag langs om de band vast te leggen! Meer info over een fotoshoot bij mij kan je op de website vinden onder: fotoshootpakket.コメント


bottom of page