top of page

Drie strategieën om €1000 per fotoshoot te verdienenAls fotograaf ben je niet zomaar een beelddenker; je bent een kunstenaar die authentieke kunstwerken creëert. Foto's zijn meer dan afbeeldingen; het zijn luxe creaties met een eigen unieke stijl. Als fotograaf ben je vergelijkbaar met een kunstenaar, een artiest in de creatieve sector.


Wat jou onderscheidt van anderen in het vak, is jouw onmiskenbare handtekening. Niemand kan jouw werk dupliceren omdat het doordrenkt is met jouw persoonlijke stijl en visie. Hierdoor krijgen jouw foto's een intrinsieke waarde. Je bent niet alleen een leverancier van foto's; je biedt een complete ervaring aan.


Het is van vitaal belang om deze ervaring te koesteren en te zorgen dat klanten positieve recensies delen.Fotografie als luxe ervaring

Een slimme strategie om €1000 per fotoshoot te verdienen, is het aanbieden van verschillende fotoshootpakketten. Een van deze pakketten kan geprijsd zijn boven de €1000,- en omvat niet alleen meer foto's, maar ook een album, een grote afdruk, extra fotoshootmomenten en andere unieke extra's. Het draait allemaal om het creëren van een onvergetelijke beleving voor je klanten.


Durf je prijzen te verhogen

Om de waarde van jouw foto’s te benadrukken, is het belangrijk om je prijzen te durven verhogen. Hier zijn drie strategieën die je kunt overwegen:

1. Prijs per losse foto verhogen

Stap uit de comfortzone van standaard prijzen en overweeg om de waarde van elke individuele foto te verhogen. Klanten betalen niet alleen voor een foto, maar voor het unieke vakmanschap en de emotionele waarde die jij als fotograaf toevoegt.

2. Basisprijs voor fotoshoot met nabestellingen en/of fotoproducten

Overweeg om je focus te verleggen van hoge kosten naar een basisprijs voor de fotoshoot. Werk vervolgens met nabestellingen en fotoproducten. Dit opent niet alleen de deur voor aanvullende inkomsten, maar stelt klanten ook in staat om hun bestellingen aan te passen aan hun specifieke behoeften.

3. All inclusive pakket van minstens €1000,-

Biedt een alles-in-één pakket aan met een prijskaartje van minstens €1000,-. Dit pakket moet niet alleen uitgebreide fotoshoot opties bevatten, maar ook extra's zoals afdrukken, een album en andere exclusieve toevoegingen. Klanten die op zoek zijn naar een complete en zorgeloze ervaring zullen de waarde van dit pakket zeker waarderen. 

Wil je leren hoe je deze strategieën in de praktijk kunt brengen en echt next level kunt gaan met je fotografie? Overweeg dan deelname aan het groepstraject Next Level Business 3.0 dat in februari van start gaat. Schrijf je in op de wachtlijst om als eerste alle informatie te ontvangen wanneer het mogelijk is om je aan te melden.

Met deze strategieën ben je goed op weg om niet alleen prachtige foto's te maken, maar ook om je fotografiebusiness next level te tillen. Het is tijd om je foto’s tot hu  volledig recht te laten komen. 


Comentários


bottom of page